Splošni pogoji uporabe

Pogoji uporabe spletne strani www.izgubljen.si.

Z vstopom na spletno stran izgubljen.si (v nadaljevanju Stran) uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji uporabe seznanjeni, z njimi soglašajo in jih njihove določbe zavezujejo. Strinjanje s pravili je pogoj za uporabo Strani. Odgovornost uporabnika je, da je z njimi na tekočem. Če se uporabnik s temi pogoji ne strinja, je njegova dolžnost in obveza, da spletno stran zapusti.

 1. Sistem izgubljen.si je spletna storitev, ki uporabniku omogoča iskanje izgubljene živali ali lastnika najdene živali.
 2. Uporabniki Strani dovoljujejo uporabo in obdelavo danih osebnih podatkov za namen delovanja sistema. Upravljalec Strani se zavezuje k skrbi za zasebnost podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Osebne podatke uporabnikov bo upravljalec Strani varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Upravljalec osebnih podatkov je upravljalec Strani, oseba Samo Žogan, Linhartova ul. 16, 3250 Rogaška Slatina. Elektronski naslovi in drugi osebni podatki uporabnikov ne bodo posredovani drugim, razen v primerih, ko bo to potrebno za namen delovanja sistema oziroma v primeru privolitve.
 3. Uporabniku Strani je prepovedano pridobivanje, zbiranje in shranjevanje osebnih podatkov ali nadlegovanje drugih uporabnikov. Za nespoštovanje določil je polno materialno, moralno, odškodninsko in kazensko odgovoren.
 4. Stran in njen upravljalec ne odgovarjata za resničnost oddanih oglasov in njihovo vsebino. Za oglas, vključno s slikami, povezavami, tekstom in kontaktnimi podatki, je izključno odgovorna oseba, ki ta oglas odda.
 5. Upravljalec Strani ne odgovarja za primere zlorabe osebnih podatkov. V primeru zlorabe osebnih podatkov bo upravljalec po sporočilu o domnevni zlorabi nemudoma ukrepal.
 6. Sporen oglas morajo uporabniki prijaviti preko gumba “Prijavi oglas” ali pisno na naslov Samo Žogan, Linhartova 16, 3250 Rogaška Slatina, in svoje dejanje utemeljiti (žaljiva vsebina, nepravilni kontaktni podatki itd.).
 7. Za morebitno nadaljno razpolaganje tretjih oseb z vsebinami upravljalec Strani ni odgovoren, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb in zato napram uporabniku v zvezi z nadaljno uporabo ni odgovoren. Uporabnik izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletni strani niso kršene pravice intelektualne lastnine niti osebnostne pravice tretjih.
 8. Uporabnik brez predhodnega pisnega soglasja upravljalca Strani ne sme objavljati oglaševalskih vsebin. Povezave na zunanje strani v vsebini oglasa brez predhodnjega dovoljenja niso dovoljene.
 9. Upravljalec Strani si pridružuje pravico izbrisa oziroma neobjave oglasa, če meni, da bi objava takšnega oglasa kršila pravila – presojo o tem si upravljalec v celoti pridržuje. Upravljalec Strani si pridržujejo pravico onemogočiti uporabo Strani tistim uporabnikom, ki bi kršili ta pravila ali kako drugače škodovali sistemu.
 10. Uporabnik se strinja z občasnim prejemanjem elektronske pošte in sms sporočil, ki so povezana s sistemom. Ta sporočila lahko vsebujejo reklamna sporočila. Za odjavo od prejemanja teh sporočil je potrebno poslati zahtevo na elektronski naslov: info.
 11. Ko oglas doseže svoj namen, to pomeni da lastnik najde svojo žival, ali najditelj izgubljene živali najde njenega lastnika, se pred naslovom oglasa prikaže besedilo "[NAJDEN] " oz. "[NI NAJDEN] ", pri tem vsebina oglasa ostaja vidna, kontaktni podatki pa ne. Za popoln izbris oglasa je potrebno poslati pisno zahtevo upravljalcu Strani z obvezno navedbo številke oglasa, na katerega se zahteva nanaša, in pripisom "Za popoln izbris".
 12. Uporabniki se strinjajo, da lahko Stran njihov oglas, vključno s fotografijami, objavi v drugih medijih in ustanovah. Tam ne bodo objavljeni osebni podatki uporabnika, temveč le vsebina oglasa in povezava na Stran.
 13. Kopiranje in uporaba kateregakoli dela Strani, vključno z vsemi podatki, ki jih priskrbijo uporabniki, ni dovoljeno brez vnaprejšnjega dovoljenja upravljalca Strani.
 14. Upravljalec Strani si pridržuje pravico, da bo spreminjal funkcionalnost strani, kar lahko povzroči premik oglasa oziroma način, kako ga uporabniki najdejo.
 15. Upravljalec Strani si pridržuje pravico, da ne bo zagotavljal neprestanega servisa in dostopa do vsebin. Ne jamči dostopnosti strani ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov poti, ali kakršnihkoli izpadih, napakah, drugih tehničnih motnjah ali prekinitvah delovanja tretjih strank ter višje sile.
 16. Če uporabnik s svojim ravnanjem povzroči ponudniku storitev ali ponudniku poti kakršnokoli škodo, zanjo v celoti moralno, materialno ter kazensko odgovarja.
 17. Upravljalec Strani si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni splošne pogoje uporabe Strani, brez vnaprejšnje najave. Vsaka uporaba sistema po spremembi teh pravil pomeni soglasje s spremembami. Vsi podatki o upravljalcu strani so dostopni na Strani.